HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Miért nem működik a csapatom? - A bizalom hiánya

2011.05.23. 08:30

Pénteki bejegyzésemben a vezetői szerepeket foglaltam össze. Ezen a héten azokat a lehetséges problémákat mutatom be, melyek fejtörést okozhatnak bármely vezetőnek csapatának irányításakor. Az első és nagyon lényeges probléma a bizalom kérdése.

 

 

Az értelmező szótárak szerint a bizalom a kölcsönös egyetértés és kedvelés magas szintje. Az a szint, melyen nem tartjuk szükségesnek a másik értékeinek, tetteinek, szándékainak és becsületességének folyamatos ellenőrzését. Biztosak vagyunk abban, hogy a másik a lehető legjobbat és legjobban cselekszi majd.

A bizalmat tekinthetjük pszichológiai állapotnak, melyet kognitív és érzelmi folyamatok alakítanak ki. Értékelhetjük azonban racionális döntésként is, mely sajátos döntés- és preferenciarendszeren alapszik. Szociológiai megközelítésben a bizalom nem más, mint kapcsolati modell,  egyfajta társas orientáció a világ és mások felé.

Általánosan elfogadott gazdasági és vezetéstudományi tétel, hogy a jól működő csapatmunka erősíti a szervezetet és elősegíti a célok elérését. A jó csapatok munkatársai megbíznak egymásban és vezetőjükben. Azaz gondolati és érzelmi bázison is tisztában vannak azzal, hogy munkatársaik az adott helyzetben a legjobb tudásuk szerint és a legjobb szándékkal cselekszenek.

A munkakörnyezet érzelmi biztonságot ad. A csapattagok ismerik saját és társaik erősségeit és gyengeségeit, és tisztában vannak a csapatban elfoglalt helyükkel, szerepükkel és felelősségükkel. Félelmeiket és gyengeségeiket a többi csapattárs elfogadja és a fejlődés és tanulás lehetőségeként értékeli.

A csapat vezetőjének felelőssége gondoskodni a csapat bizalmi szintjének emeléséről. A coaching-folyamatban a vezető  támogatást kap csapatának értékeléséhez, a bizalmi szint felméréséhez. A coach által kísért gondolatok elvezetnek a csapatmunka javításának módszeréhez. Van kedve próbát tenni?

komment

Címkék: eredmény csapat bizalom team csapatmunka cél coaching vezető coach teamwork

süti beállítások módosítása