HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Vedd a bátorságot! Az utód megtalálása - 4. rész

2011.07.06. 07:31

Az elmúlt egy hét cikkei a bátorságról, a saját vállalkozás tudatos átadásáról és a napi taposómalomból való kilépésről és a menedzser helyett leaderré válásról szóltak.

Ma következzen néhány gondolatébresztő kérdés a stafétáról.

 

 

Sok cégalapító-vállalkozó úgy gondolja, hogy a legbiztosabb, ha családon belül keres megfelelő személyt a vállalkozás vezetésére: azaz gyermekei számára biztosít munkát és jövőt. De miként fogadja ezt a kiszemelt gyermek? Valóban alkalmas-e az üzletmenet továbbvitelére és a vállalat fejlesztésére? Mennyire kényszer számára a családi vállalkozás "öröklése"? Mennyire tudja elengedni az alapító-tulajdonos saját elképzeléseit és a jól bevett üzleti, vezetői módszereit? Miben ad szabad kezet és miben korlátozza gyermekét? Mekkora a megfelelési kényszer?

Ugyanilyen gyakori az az eset is, ha az alapító a munkatársai közül választ ki egy bizalmi körébe tartozó személyt a cég vezetésére. Általában a legrégebb óta mellette dolgozó szakembert, mérnököt, kereskedőt szemelik ki a vezető utódjaként. Milyen vezetői kompetenciákkal bír a kiszemelt szakember? Mekkora kihívás számára a cég vezetése? Érdekesnek találja-e a rá váró adminisztrációt, a csapat motiválását, a döntéshozatalt, az irányítást, a szervezést? Milyen készségeit és milyen tudását kell fejleszteni vagy pótolni?

Ezek a kérdések egy coaching-folyamat során tökéletesen tisztázhatók. S természetesen minden coaching-partner hozza magával saját, megválaszolandó kérdéseit, kétségeit, felmerülő gondolatait.

 

komment

Címkék: motiváció folyamat leader vállalkozás vállalat coaching középvállalkozás leadership

süti beállítások módosítása