HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Gondolatok az összefogásról és az értékekről

2011.12.04. 11:32

Ne aggódjanak, nem recept következik. Sem unalmas és szokványos adventi és karácsonyváró bejegyzés.

A napokban Molnár-Bánffy Kata kezdeményezése, a nők által női olvasóknak írt rendhagyó adventi naptár ébresztett bennem egy gondolatot az összefogásról, az értékteremtésről.

 

De mi az érték? Arra jutottam, hogy ennél a kérdésnél sokkal fontosabb, hogy kinek mit jelent az érték! Mindaz értékes lehet az egyén számára, ami fontos, hasznos, ami örömet szerez, ami előrébb visz, elégedettséggel tölt el. Az értékről sokaknak tárgyak, ékszerek, mások elismerését kivívó anyagi javak jutnak eszükbe. Mások kliséket sorolnak fel:  érték az egészség, a család, a szeretet...  Munkakörnyezetben érték a tudás, a lojalitás, a tapasztalat és a kitartás is.

Ön tisztában van a saját értékrendjével? Megpróbálkozott már azzal, hogy felfedezi önmagában az összes olyan cselekvést, tárgyat, érzelmet, mely örömmel és elégedettséggel, elismeréssel tölti el? Tapasztalatból mondom, hogy hosszú lesz a lista, készüljön fel!

Az eszmefuttatást tovább árnyalja, ha az értéket egy szűkebb vagy tágabb közösség szemszögéből értelmezzük. Számomra -többek között - nagyon fontos érték egy közösség (munkahely, baráti társaság vagy épp a társadalom egészét tekintve is) az összetartás, az összetartozás érzésének erősítése, egymás megbecsülése és a kölcsönös segítés, támogatás.

Épp e miatt tartom nagyra Kata kezdeményezését. Saját hivatásához kötődve tud összetartó erőt létrehozni nők között úgy, hogy elismeri az egyén teljesítményét, elfogadja és megérti egyediségét, és most, Advent idején egy közös érték - a családot összefogó női erő - mentén alkot újat, sokak, sokunk számára értékeset.

komment

Címkék: érték coaching értékrend coach női erő

süti beállítások módosítása