HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

John P. Kotter: A változások irányítása

2011.02.02. 14:39

Ez a kötet kitekintés a szervezetfejlesztés világába, de vezetők számára nélkülözhetetlen olvasmány. A vállalatok versenyképességét egyre inkább befolyásolja a piaci környezethez történő alkalmazkodásuk sebessége és minősége. S ehhez gyakran nem elég a számos klasszikus módszer, a minőségbiztosítás, a folyamatok ellenőrzése, optimalizálása, a kiszervezés vagy a szervezet átalakítása. Az ilyen változások a szervezeti kultúra változását igénylik, melyek - valljuk be őszintén - gyakran eredménytelennek bizonyulnak. A változást sokan ellenzik, sokan üdvözlik, sokaknak pedig mindegy egy vállalaton belül. A változás menedzselésében vétett hibák végzetesek lehetnek az eredmény tekintetében: nem változik a munkatársak magatartása, a szervezeti kultúra visszaáll a kiindulási helyzetbe vagy csak részben alakul át.  Lássuk be, ez minden vezető rémálma...

Kotter elmélete 8 szakaszra bontja a változást, s a kötetben e 8 szakasz részleteit világítja meg mindenki számára könnyen érthető stílusban. Pozitív vezetői mintákat ad és felhívja a figyelmet a változásmenedzsment azon mérföldköveire, ahol nem szabad megismételni a korábbi hibákat.

Címkék: változás változik vezető szervezetfejlesztés kotter j p kotter váltorzások irányítása