HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Beszédtechnika és coaching

2011.02.03. 19:39

 A beszédhiba kommunikációs zavar, mely meggátolja a gondolatok és a mondanivaló közlését. Fajtái közül a legismertebbek a pöszeség, a dadogás, az orrhangzós beszéd vagy a hadarás.

Bizony sok vezetőnek okoz nehézséget, ha mások előtt kell beszélnie, előadást tartania. Nem egyszerű kötetlenül és lazán társalogni sem, ha valaki feszeng egy fogadáson vagy bálon. A problémák oldásában szakszerű segítő - beszédtanár vagy egy logopédus-coach - tud támogatást adni.

Erre az embert próbáló együttműködésre láthatunk szép példát egy új angol filmben:
A király beszéde című filmdrámá több kategóriában jelölték Oscar-díjra. Főhőse York hercege, a majdani VI. György király és Lionel, a színészből lett ausztrál beszédtanár. A történelmi eseményeket követve mindvégig érezhető az a kitartás és következetesség, mellyel a beszédtanár ragaszkodik saját elméletéhez és módszeréhez, s kíséri, engedi fejlődni, küzdeni és változni ügyfelét. Mindenkinek ajánlom ezt a történelmi tényeken alapuló, szórakoztató és színvonalas filmet. Próbálják meg kicsit coaching-érdeklődéssel is nézni!

Címkék: figyelem megértés akarat coaching változik küzdés coach kísér