HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Személyes coaching-élményem

2011.02.08. 09:21

Lassan három éve, hogy elkezdtük a coachommal a számomra oly meghatározó folyamatot. Azt gondoltam akkor, hogy rajtam senki sem tud segíteni: a munkám borzalmas, a csapatom demotivált, a szervezeti rendszer visszahúz. Stressz és konfliktusok sora, érdekellentétek, tehetetlenség érzése. Ezt öntöttem elkeseredetten a coachomra.

Az első ülés alkalmával engedte, hogy áramoljon belőlem a panasz: kibeszéltem a gondokat, ő kérdezett, visszajelzett, s nagyon vigyázott a gondolataimra, az érzéseimre. Bíztam benne. Tudtam, hogy igyekszik megérteni ezt a bonyolult szervezetet és benne az én helyemet, szerepemet. A második vagy harmadik ülésen elkezdtünk dolgozni. Lelkesen segített, biztatott, kicsikarta belőlem a megoldásokat. Soha nem adta a megoldást készen, soha nem mondta meg, mit kell tennem. Azt is elérte, hogy meggyőzzem magam, egy coach csak a jóknak tud segíteni (azaz elhiggyem, hogy jó vagyok). Hiszen az ügyfélnek (e helyzetben nekem) kell megérteni önmaga gondját, áttekinteni a helyzetet, mérlegelni, lehetőségeket és célt keresni, majd elkötelezetten cselekedni a  cél megvalósulása érdekében.  A változás pedig nehéz és hosszú folyamat és erre a munkában is jól teljesítők képesek. Óráról órára, ülésről ülésre lettem magabiztosabb. Használni kezdtem a különféle eszközöket, készítettem a "házi feladatomat". A problémáim többségére megoldást találtam. A konfliktusokat sikerült megértenem, benézhettem mögéjük, feltárhattam az okokat. Ezek után már könnyedén ment a konfliktus feldolgozása is. A coachom pedig végig biztatott, bátorított és minden ülésen bizonyította nekem: "Jó vagy!" "OK vagy!" A személyre szabott szellemi edzés nagyon jót tett velem. A  pár hónapig tartó üléssorozat (20 óra coaching) végére magabiztossá váltam. A munkámat és a magánéletemet illetően is született meghatározó döntés. Elkezdtem érdeklődni a coaching iránt, majd kerestem a tanulás lehetőségeit, s már úton volt a harmadik fiam.

Címkék: motiváció fejlődés képesség önismeret coaching segít vezető coach biztat