HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Konfliktus - 4. rész, a konfliktusok okai

2011.02.21. 11:09

Ha már meghatároztuk a konfliktus fogalmát és tisztában vagyunk jelentésével, érdemes megvizsgálni azokat az okokat is, melyre a konfliktus visszavezethető.

A legismertebb és legtöbbet idézett elmélet C. W. Moore nevéhez fűződik.

 
 
 
 

A konfliktus lehet információs eredetű, azaz egy információ hiánya, téves információk, azok értelmezése, a fontosság kérdése vagy a túl sok információ is vezethet konfliktushoz.
 
A kapcsolati alapú konfliktust erős érzelmek, téves észlelések, kommunikációs zavarok, sorozatos negatív viselkedés okozhat.
 
A strukturális alapú konfliktus eredete a források egyenlőtlen eloszlása. Az ellenőrzési lehetőség, az egyenlőtlen hatalmi viszonyok vagy a kooperációt gátló egyenlőtlen környezeti viszonyok, az időhiány is strukturális alapú konfliktushoz vezet.
 
Ha a szereplők egyes gondolatokat és viselkedésmintákat másként értelmeznek és ítélnek meg, eltér a kritériumrendszerük, ha eltér az alapvető értékrend, a vallás, az értékalapú konfliktushoz vezet.
 
Az érdekalapú konfliktust az érdekek ütközése okozza. Ez az érdekütközés lehet valós vagy vélt, látszólagos érdekellentét.
 
A Moore-féle csoportosítás nem kizárólag a társadalmi konfliktusokra alkalmazható, hanem az egyéni konfliktusok is besorolhatók ebbe a rendszerbe. S ne feledjük, a konfliktus okának felfedése már az első lépés a probléma meghatározásában!

Címkék: moore konfliktus konfliktuskezelés