HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Önismeret - a Johari-ablak

2011.02.24. 20:20

A johari-ablak egy igen egyszerűen alkalmazható önismereti eszköz, Joseph Luft és Harry Ingham pszichológusok 1955-ben jelentették meg.

A vizuális megjelenítés sokat segít a megértésben és érezteti az önismereti fejlődés irányát is.

Itt elkészítheti saját johari-ablakát!

 

A nyílt, vagy arénának is nevezett területbe tartoznak azok a képességek, tulajdonságok, melyeket az egyén és  a többiek is (beosztottak, barátok, családtagok) ismernek.

A Vak-én tartományban azok a tulajdonságok kapnak helyet, melyekkel szemben az egyén vak, azaz azokat nem ismeri, ellenben az adott tulajdonság mások számára ismert.

A rejtett kategóriába azok a tulajdonságok kerülnek, melyeket az egyén ismer, de önmagáról nem árul el: elrejti a többiek elől. A rejtett terület nagyságát befolyásolja a neveltetés, a kulturális környezet vagy más, a személyiségre ható események.

Az ismeretlen, vagy sötét kategória a tabuk területe. Ide azok a tulajdonságok tartoznak, melyek mind az egyén, mint a környezete számára megközelíthetetlen.

A coaching-ülések témája lehet a johari-ablak megbeszélése, a fejlődési irányok tisztázása illetve az aréna-terület bővítésének lehetősége. A magasabb önismereti szint az első lépés a változások irányába.

Címkék: önismeret coaching coach johari ablak