HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Helyzetfüggő vezetés

2011.03.01. 14:59

Holnap a helyzetfüggő vezetésről tart webináriumot a HVG. Kíváncsi vagyok, hogy Czinege Andor mit tud hozzátenni a témához, mi a személyes véleménye, s mindez mennyire jön majd át az online prezentáción. 

Amit a szakkönyvek és tankönyvek írnak:
 
Nincs olyan vezetői stílus, ami mindig a legjobb!
A munkatársak nem egyformák, mint a képen levő kiviszeletek!
Bánj egyedileg mindegyikükkel!

 

A helyzetfüggő vezetés elveit vallók mindig a személytől és helyzettől függően váltogatják vezetői stílusukat. A rugalmasság, a helyzetfelismerés és a stílusok ismerete alapvető, de fejleszthető vezetői készség.
A következő négy vezetési stílus közismert:

Irányító: A vezető konkrét utasításokat ad, és szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását.
Edző: A vezető továbbra is irányít, szorosan ellenőrzi a feladatok végrehajtását, ugyanakkor azonban megmagyarázza a döntéseket, javaslatokat kér, és támogatja az előrehaladást.
Támogató: A vezető elősegíti és támogatja beosztottjai problémamegoldó erőfeszítéseit, megosztja velük a döntéshozatal felelősségét.
Delegálás: A vezető alárendeltjeinek engedi át a döntéshozatal és a problémamegoldás felelősségét.

Az irányító magatartása következő cselekvésekben tükröződik: útmutatás, ellenőrzés, felügyelet. Világosan közöljük munkatársainkkal, hogy mit, hol, mikor, hogyan csináljanak, majd szorosan ellenőrizzük teljesítményüket.
A támogató magatartás elemei a következők: dicséret, meghallgatás, elősegítés. Meghallgatjuk munkatársainkat, támogatjuk és bátorítjuk erőfeszítéseiket, majd elősegítjük részvételüket a problémamegoldásban és döntéshozatalban.

Címkék: hvg vezető irányítás delegálás webinárium vezetési stílus helyzetfüggő vezetés