HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

A CLEAR-modell

2011.03.03. 14:40

A folyamatmodell eredetileg a szupervízor és a coach munkáját segítette. Az angol szó jelentése (clear) is arra utal, hogy a folyamat mind a coach, mind az ügyfél (vagy szupervízor és coach) számára legyen világos.

C (contract) azaz megállapodás arról, hogy a folyamatban min fogunk dolgozni, mi a fontos és hol húzódnak a határok.
L (listening) azaz meghallgatás, odafigyelés. Az ügyfél problémájának megértése, érzelmeinek felismerése után fontos megerősíteni, hogy értjük a helyzetét, érzelmeit.
E (explore) azaz kutatás, vizsgálat. A helyzet mélyebb értelmezése, elmerülés az érzelmekben, a probléma mélyebb átélése.
A (action) azaz cselekvés, az irány meghatározása. A coach feladata új irányok mutatása.
R (rewiev) azaz visszatekintés. A folyamat lezárásaként értékelés és összegzés következik.

Címkék: folyamat coaching coach szupervízor