HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

A kognitív terápia - Beck elméleti módszere

2011.03.08. 14:34

A kognitív terápia kidolgozója Aaron Beck amerikai pszichiáter-professzor. A különböző teoretikusai szerint a gondolatok befolyásolják az érzéseket és a magatartást. Minden pszichológiai zavarban közös a diszfunkcionális gondolkodás, ami a kliens hangulatát és magatartását is befolyásolja. Az élmények, életesemények egészséges módon való értelmezése, címkézése egészséges magatartást eredményez.

Ha egy személy megváltoztatja beteg gondolkodásmódját, ennek eredményeképpen érzései és magatartása is változni  fog. A kognitív terápia egy jelentésmódosító folyamat, melynek célja a diszfunkcionális viselkedés és gondolkodás megváltoztatása. A terápia együttműködés a kliens és pszichiátere között. A cél tehát korrekció, azaz hatékonyabb, jobb, adaptívabb gondolkodási mechanizmus és viselkedésforma kialakítása. A terápia végére pozitív irányú személyisgéváltozás következik be, melyet követ a hangulat és a magatartás kedvező irányú változása is.

Címkék: terápia beck pszichológia kognitív pszichiáter