HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

A racionális-emocionális terápia

2011.03.08. 14:36

Az Albert Ellis  amerikai pszichológus nevéhez fűződő  racionális-emocionális terápia (RET) egy általános és holisztikus iskola, mely abból indul ki, hogy az emberek egyszerre velük született módon racionálisak és irracionálisak. Az irracionális gondolkodás felkavaró és zavaró gondolatok létrehozását jelenti. Vannak az emberekre általánosan jellemző irracionális gondolatok, tévhitek, melyek lelki egészségük útjában állanak. Ilyenek:

  1. Abszolút módon fontos, hogy mindenki szeressen és elismerjen.
  2. Csak akkor vagyok értékes, ha minden sikerül, amibe belefogok.
  3. A boldogtalanság olyan külső események eredménye, melyeket nem áll módunkban befolyásolni.
  4. Kell hogy legyen valaki, nálam hatalmassabbb személy, akire támaszkodhatok.
  5. Minden problémára van helyes válasz és ezt azonnal meg is kell találni

További olvasnivalót itt találtam.

Címkék: terápia pszichológia pszichiáter ret albert ellis recionális emocionális