HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Dr. Barbara Voll - A számítógép: korunk kínzókamrája (?)

2011.03.09. 20:46

Napról napra nő a számítógéppel dolgozók száma. Kezdetben az volt a feltételezés, hogy a számítógépek nagyban megkönnyítik az irodai munkát, ma viszont a gépek egyre több gondot is jelentenek. A képernyők előtt végzett munka ugyanis nagyon megterhelő: fizikai és pszichés terhet jelent. A monitorokra meredő tekintetek és a több órás ülőmunka következtében súlyos egészségkárosodással kell számolnunk. A látásproblémák mellett izom- és ízületi panaszok, íngyulladás vagy visszérproblémák, keringési és vérnyomászavarok, emésztési zavarok is kialakulhatnak.

A könnyen és gyorsan olvasható kötet azt ülő- és számítógéppel végzett munka következtében kialakuló betegségek biológiai hátterét, megelőzésének és gyógyításának lehetőségeit ismerteti röviden és közérthetően. Felhívja a figyelmet, hogy a munkavédelem és az ergonomikus munkahely nem csak a vezetők dolga: mindenki felelős saját egészségéért.

Címkék: könyv stressz egészség motiváció könyvajánló