HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Egy csésze illatozó zöld tea - nekem ez segít stresszhelyzetben

2011.03.14. 15:34

A folyamatos stressz károsan hat az idegrendszerre, szívpanaszokat, keringési rendellenességeket, bőrbetegségeket okozhat. Öregít, romlik az emésztés, rosszabbul alszunk.

A stressz okainak meghatározásában (időbeosztás, kompetenciák hiánya, delegálás, nem tudok nemet mondani, önbizalom hiánya) és az okok leküzdésében a coach hathatós támogatást ad ügyfelének.

 

A coaching folyamata mellett azonban mindenkinek érdemes megkeresni a személyre szabott stresszoldó technikát. Mivel mindannyian mások vagyunk, nincs egyetlen és mindenkire érvényes módszer. Érdemes múltbeli tapasztalatainkra, korábbi tevékenységeinkre gondolni, visszaidézni az energiát és feltöltődést nyújtó tevékenységeket.

A teljesség igénye nélkül néhány ötlet: kocogás, tánc, kerékpározás, jóga,  tai chi, úszás vagy bármely kedvelt sport, kertészkedés, egy török fürdő és egy masszázs, egy csésze zöld tea, túrázás, kirándulás, egy izgalmas regény, kreatív vagy művészi alkotótevékenység, rajzolás, festés . Segíthet, ha több időt tölt barátaival, családjával: a közös kirándulások, programok, a közös élmények, a nevetés biztos kikapcsolódás a mindennapokból. Szánjon időt önmagára, tudatosan kapcsoljon ki, tegye félre a munkahelyi gondokat!

Ha külső támogatást szeretne kapni a stressz szintjének csökkentéséhez, a természetgyógyászok és ezotériával foglalkozó szakemberek is számos módszert ajánlanak: aromaterápia, kineziológia, talpmasszázs, gyógyteák, akupunktúra és akupresszúra, jóga, autogén tréning, agykontroll, homeopátia.

Ha már felismeri, hogy tennie kell a stressz ellen, már félig meg is nyerte a csatát!

Címkék: stressz egészség eredmény stresszoldás önbizalom coaching coach feltöltődés stresszor stresszhatás