HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Miként segít a coaching, ha a vállalati vezető magányosnak érzi magát?

2011.03.16. 10:35

Számos vállalat, cég, iroda vagy vállalkozás vezetője számol be arról, hogy magányos, nincs kivel megosztania napi munkahelyi gondjait. Pedig a problémamegoldás egyik legegyszerűbb módszere - főként a nők esetében - ha beszélnek az őket foglalkoztató gondokról, a felmerült problémákról, túl nagynak tűnő feladatokról. Egy ilyen beszélgetés során csupán a gond megfogalmazása és kimondása, megosztása elindít a megoldás felé vezető úton.

 

A felsővezetők, cégtulajdonosok körében a magányosság érzése bénító lehet a mindennapokban. Ritkaságnak számít, ha a család, a férj vagy a feleség szívesen fogadja a munkahelyéről 10-12 órás koncentráció, telefonálás, autóvezetés és gondolkodás után fáradtan hazatérő vezető problémákról szóló beszámolóit. A gondok meghallgatására az oly ritka baráti összejövetelek sem mindig alkalmasak: a sörözésre, meccsnézésre összegyűlt vidám és nagyobb társaság sem vevő a problémákra. A magas pozícióban levő vezetők saját kételyeiket, problémáikat, önnön készségeikre, képességeikre vagy döntéseikre vonatkozó gondjaikat nem szívesen osztják meg az igazgatótanács vagy a menedzsment tagjaival sem. Tartanak attól, hogy az igazgatótársak vagy az osztályok vezetői kétségbe vonják vezetői képességeiket.

Ilyen esetben a coaching folyamata feloldja  a feszültséget. A cégtulajdonos vagy vezető megoszthatja gondjait a kívülálló és az ügyben nem érdekelt, megbízható emberrel. A coach támogatásával közösen feltárják a problémák okait, közösen keresik a lehetőségeket, míg a folyamat során a vezető megtalálja az utat saját megoldásaihoz.

Címkék: magány megoldás magányos coaching vezető magányosság coach kísér vezetői magányosság