HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Mikromenedzsment

2011.03.27. 09:55

Ugye ismerős a helyzet? A vezető mindenről tudni akar, minden apró munkafolyamat elvégzéséről személyesen szeretne meggyőződni. Beleszól, kijavít, tanácsokat ad. Ragaszkodik a részfolyamatok engedélyezéséhez, aláírásához. Úgy nyesegeti a munkatársak önálló ötleteit, mint egy lelkes bonsai-kertész a hajtásokat. A végeredmény ránézésre tökéletes, de csak a valóság kicsinyített másolata. A vezető metsz, formál, átültet... a munkatársak pedig egyszerűen "csak megőrülnek" tőle.

A vezető minderről természetesen azt gondolja, hogy "támogatja és segíti" munkatársait. Miközben a munkatársakat mindez a végletekig frusztrálja és idegesíti. Némelyek a szervezetben maradnak és elviselik a helyzetet, mert a munkahely más szempontból előnyös nekik. Közel van a lakhelyükhöz vagy épp fix a munkaidő és jut idő a hobbijuk számára is, azaz kompromisszumot kötnek. Mások pedig kilépnek a szervezetből a folyamatos stressz és frusztráció miatt. A helyzetben az a szervezet számára a hátrány, hogy általában a jók, a nagyon jók lépnek ki. A maradók elkötelezettsége, lelkesedése és vállalati célokkal való azonosulása pedig meghatározza a motivációs szintet, mely végül kihat a teljesítményükre is. A csökkenő munkamorál, az egyre kisebb produktivitás mellett a szervezet jövője is előrevetíthető. A mikromenedzserként dolgozó vezető természetesen tud változtatni viselkedésén. A vezetési stílus felismerésében, a változás melletti elköteleződésben és a megvalósításban tud egy coach hatékony támogatást nyújtani.

 

Címkék: stressz változás szervezet cél coaching vezető coach vezetési stílus stresszhatás mikromenedzser mikromenedzsment