HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Behavioristák

2011.03.14. 14:45

Wilhelm Wundt német pszichológus és fiziológus, később orvos és kísérleti pszichológus nevéhez köthető a viselkedésközpontú pszichológiai irányzat. Munkája során az érzékelést és érzést kutatta, megpróbálva mérhetővé tenni azt. Foglalkozott a fény és hangok érzékelésével és elkezdte mérni a reakcióidőt. Az inger-válasz kutatásaira épült a behaviorizmus, mely kimondja, hogy a környezet a tanulás (kondicionálás vagy megfigyelés) révén befolyásolja a személyiséget, a személyiség pedig viselkedése révén a környezetet.

John B. Watson amerikai neurológus és pszichológus javasolta azt, hogy foglalkozzanak csak a viselkedéssel, hiszen az önmegfigyelés önmagában beszűkíti a megfigyelés tárgyát, hiszen sem állatokkal, sem elmebetegekkel kapcsolatos megfigyelést nem tesz lehetővé.

Az irányzatra nagy hatással volt Ivan Pavlov kutatásainak eredményei, a mindenki által jól ismert kutyakísérletek, azaz a klasszikus kondicionálás.

A behaviorizmus az 1950-es évek közepéig az amerikai pszichológia meghatározó irányzata volt.

Címkék: viselkedés pszichológia környezet reakció inger behaviorizmus viselkedéstudomány