HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Lean

2011.03.30. 08:37

A lean vállalatszervezési filozófia és vállalatirányítási menedzsment-rendszer. Alapja a Toyota termelésirányítási rendszere. Két fő alapelve van: az ember tisztelete és a munkafolyamatok megtisztítása a veszteségtől, illetve a nem értékteremtő tevékenységtől. A lean segítségével nő a hatékonyság és a nyereségesség, s a felszabaduló kapacitásokat új koncepciók, termékek, szolgáltatások kifejlesztésére vagy új piacok és vásárlók meggyőzésére lehet használni. 
 
 

 

A lean-rendszerrel szemben elvárás, hogy öt alapelvnek feleljen meg.

1. A vevő számára hozzáadott érték (added value) fogalmát meg kell határozni. Hozzáadott érték az, amiért a vásárló fizetni hajlandó.

2. Meg kell határozni azt a folyamatot, mely a vevő számára az értéket előállítja.

3. A folyamatot úgy kell működtetni, hogy az anyagok és információk áramlása folyamatos legyen (Flow).

4. A folyamatban előállított termék mennyisége az ügyfelek által kívánt igényhez igazodik. (Pull).

5. A rendszert, folyamatot, rendszert folyamatosan tökéletesíteni kell. (Kaizen)

A lean rendszer legfontosabb eleme az ember. Hiszen a folyamatot és a rendszert az ő együttműködésük és állandó lehetőségkeresésük fejleszti. Az emberek alakítják ki a vevőorientált folyamatokat, a módszereket és a vevőorientált mérőszámokat is.A lean-vezető jól ismeri munkatársai mindennapi feladatait és támogatja beosztottjait a céljaik elérésében. Coach-szemléletű vezetőként dolgozik, fejleszti munkatársai készségeit és kompetenciáit.

Címkék: érték coaching hozzáadott érték flow coach szervezetfejlesztés lean kaizen szervezeti filozófia