HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Átlépni a saját árnyékunkat

2011.04.08. 10:40

Furcsa dolog az önismeret. Nagyon nehéz elkezdeni, de az önmagunknak feltett kérdések és őszinte válaszok olyan felismerésekhez vezetnek, melyek továbbhaladásra inspirálnak. Azután jön egy pont, amikor az ember saját korlátaiba ütközik. Felismeri, hogy egy probléma megoldását nem külső körülmény akadályozza, hanem csakis a magunkban meglevő korlát.

 

Ilyenkor mindig felteszem magamnak a kérdést: "Mi akadályoz abban, hogy megtegyem?" Néha sikerül négy-öt  gátló tényezőt felsorolni. Persze ezeket megvizsgálva és elemezve kiderül, hogy percek alatt elhárítható akadályok. Ilyenkor jön újra a kérdés: "Mi akadályoz meg abban, hogy megtegyem?" Ha a válaszom az, hogy tulajdonképpen semmi, már tudom, hogy csak a saját árnyékomon kell túllépnem. Bátorság. Bátorság kell csak hozzá, meg akarat és önbizalom.

Címkék: megoldás akarat korlát önismeret akadály