HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

4 fő terület - modell

2011.04.10. 18:29

Az önismereti munka során fontos, hogy őszinte válaszokat adjunk magunknak. Néha azonban nehezünkre esik a rendszerezés és áttekintés. Gyakran előfordul ez a gond, ha  épp az egyensúlyt nem találjuk az életben. Pontosan megfogalmazni sem tudjuk, mi hiányzik, mi nem jó. Csak a "valami nem jó" érzése vagy némi elégedetlenség motoszkál bennünk. Ilyen helyzetekben segít egy nagyon egyszerű modell, az élet 4 fő területét befoglaló ablak. A titok épp az egyszerűségében rejlik.

Az ablak minden negyedébe egy olyan életterületet nevezünk meg, amely fontos számunkra. Például: család és gyerekek, munka, barátok, hobbi, pihenés, párkapcsolat. Nincs is más tennivalónk, mint esténként visszaidézni, értékelni a napunkat.  Kivel találkoztunk? Kit hívtunk fel? Merre jártunk? Mit csináltunk? Melyik cselekedetünk melyik szegmensbe kerül a 4 fő terület közül? Az ablak rajzolását esténként érdemes megismételni egy héten keresztül.

Az ábrákra tekintve könnyen észrevehető az egyensúly hiánya vagy egyes területek túlzott telítettsége, mások üresen tátongó négyzetei. Abból, hogy melyik életterület van túlterhelt állapotban és melyiknél hiányzik az odafigyelés és összpontosítás, még nem adódik automatikus megoldás. Mindenki maga tűzi ki a célját, mindenki magának határozza meg a célok eléréséhez vezető időtávot és lépéseket is.

Címkék: eredmény önismeret áttekintés munka magánélet egyensúly az élet 4 fő területe modell