HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Ruha teszi?

2011.04.17. 21:51

Az utóbbi időben nagyon inspiráló, izgalmas változások zajlanak körülöttem. Néhány ritkán látott ismerősöm egymástól függetlenül vette észre rajtam az újdonságot, a változást.

Néha sikerül rajta kapnom magam, hogy az alkotás öröme, a tervezgetés és a lelkesedés külső jegyekben is megmutatkozik. Színesebb ruhák, több ékszer, az áprilisi szélben  lengő tarka kendők. Nem, nem csak a tavasz és a napsütés következményei. Ebben érzem jól magam!

Ön már elgondolkodott azon, hogy milyen ruhában érzi jól magát? Nehézséget okoz az alkalomhoz illő öltözködés? Úgy érzi, nem találta meg a saját stílusát?  Bizonytalan abban, hogy mit viseljen és mi az, amit semmiképpen? Úgy érzi, hogy öltözéke nem tükrözi egyéniségét? Mégis úgy érzi, hogy nincs kedve vagy pénze egy stylist tanácsaira?

A coaching külön szakterülete foglalkozik a style-coachinggal, azaz a stílusra, egyéni megjelenésre vonatkozó kérdésekkel. Ha azonban gyors segítségre van szüksége, próbáljon néhány percet szánni saját öltözékére! Válaszolja meg a következő kérdéseket!

Hogy érzi magát ebben a ruhában? Szűk? Bő? Nagy? Alkalmi? Túl sportos?
Mit gondol rólam a legjobb barátom, ha ebben a ruhában lát?
Mi a legjobb, amit idegenek gondolhatnak rólam, ha csak a ruhámat látják?
Mi a legrosszabb, amit idegenek gondolhatnak rólam, ha csak a ruhámat látják?
Mit szeretnék, hogy gondoljanak rólam? Mit sugározzon a megjelenésem? Mi a szakmámban elfogadott általános öltözködési stílus? Hogyan tudom ezt megtartani és  öltözékemet mégis egyedibbé tenni?

Ha ezeket a kérdéseket őszintén megválaszolja, máris egy lépéssel tovább jut az öltözködésben megjelenő önkifejezés terén.

Nos, én imádom a kendőket....
 

Címkék: változás önismeret stylist coaching változik coach style coach