HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Stresszkezelés

2011.04.21. 13:36

Néhány napja kis körkérdést tettem fel itt a blogon a munkával és a stresszhelyzettel kapcsolatban. Nem volt meglepő az eredmény.  A válaszadók  közel felét ritkán érik stresszhatások a munkavégzés során. A gyakori, általános vagy folytonos stresszhatásról ugyanannyian számoltak be. Viszont senki sem állította, hogy stresszmentesen tud dolgozni. A kis számú válaszadó ellenére biztos vagyok abban, hogy a stresszkezelés az egyik legfontosabb coaching-téma.

A folyamat során fel kell tárni a stressz okait, meg kell találni a stresszorokat a munka, a karrier, a vállalati kultúra, a kapcsolatok, a család és a munkahely vagy a személyes tényezők területén. Csak ezután van lehetőség a stresszre adott lélektani reakciókat tudatosítani: a szorongás, a harag, a düh, a félelem, fásultság vagy depresszió felismerése után megtalálható a feszültség csökkentésének azonnali módszere is. Természetesen önismereti munka és önfejlesztés nélkül nincs lehetőség a lélektani és fiziológiai ismeretek bővítésére.

Csak ezt követően van mód arra, hogy a coaching módszertanával támogatva a coaching-partner megtalálja saját megoldásait az időgazdálkodás, a konfliktuskezelés vagy a problémamegoldás területén. A nyugodt élethelyzet, az instabilitásra való törekvésés mellett érdemes kihasználnia család, a barátok vagy más befogadó csoportvédő, támogató hatását.

Címkék: stressz stresszoldás konfliktus időgazdálkodás coaching coach konfliktuskezelés stresszor stresszhormon stresszhatás