HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Személyes bejegyzés az alkotás öröméről

2011.05.16. 07:42

Minden vezetőknek szóló szakkönyv és cikk megemlíti, hogy mennyire fontos rendszeres időközönként kikapcsolni, a mindennapi munkától eltérő feladatokat végezni. Persze a helyes időgazdálkodással napi szinten is beiktatható a pihentető tevékenység: a kocogás, az edzőterem vagy épp a csendes olvasgatás.

Az elmúlt héten arra is rájöttem, hogy bizony néha hosszabb szünetekre is szükségem van. Szabadságra küldtem hát a tankönyveimet, a szakirodalmat. Félretettem az elkezdett cikkeket, publikációkat. Helyette aktívan részt vállaltam a bútoraink és a lakásunk felújításában. A csiszolóvászon pora, az ecset és a lazúr illata kiszakított a megszokott gondolatok köréből. Koncentráltam. Figyeltem, ahogy a csiszolópapír belemar a fába. Néztem, ahogy a lazúr szétterül a fa felületén. Végigsimítottam a kezemmel a készre lakkozott szekrényt. Beszívtam a friss festék illatát. Csend volt. Csak a kétkezi munka és én léteztem. A külvilág kívül maradt.

Az alkotás öröme új energiákat szabadított fel bennem. A kétkezi munka monotonsága megnyugtatott. A gondolataim lecsendesedtek, leülepedtek. Minden a maga helyére került. Megoldatlan kérdésekre találtam meg a választ magamban, minden erőfeszítés nélkül. A kavargó ötletek is mind tisztázódtak. Úgy éreztem, hogy az agyam hálás a pihenésért. Most körülnézek, és látom a rendet magamban. Örömmel nézem, amit alkottam. De látom az előttem álló feladatokat is. Ön is örömét leli az alkotásban? A szellemi elfoglaltság után Önt is kikapcsolja a kétkezi munka?

Címkék: gondolat gondolkodás alkotás kérdés energia idő időgazdálkodás alkotni