HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Elliot Aronson - Carol Tavris: Történtek hibák (de nem én tehetek róluk)

2011.07.09. 14:33

Az ismert amerikai pszichológus a kognitív disszonancia elméletének kutatója és szakértője.

Könyvében érdekes hétköznapi példákkal magyarázza meg közérthetően, hogy mit is jelent a kognitív disszonancia. A politikai, gazdasági, vallási vagy épp szerelmi döntéseket és helyzeteket, a nyomozás és bírósági tárgyalások tanulságait bemutatva mutat rá arra, hogy az önigazolás mennyire mindennapos az ember gondolkodásában.

Rámutat arra, hogy: "ha képesek vagyunk a disszonancia tudatos észlelésére, akkor világosabb, átgondoltabb, tudatosabb döntésekre leszünk képesek, és szorongásunk feloldásához nem hagyatkozunk automatikus önvédelmi mechanizmusokra."

A kognitív disszonancia