HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Az egyenes út

2011.07.27. 07:47

Egyik ismerősöm tette fel nekem a következő kérdést:

"Miért néznek rám úgy, mint egy marslakóra, ha egyenesen kimondom, amit gondolok? Miért annyira különleges, ha megkérdezem, amire kíváncsi vagyok? Miért olyan ritka manapság az egyenes beszéd?"

 

Kertel, hímez-hámoz, szépít, köntörfalaz, mellébeszél, ködösít ... milyen sok szavunk van arra a magyarban, ha valaki nem mondja ki őszintén a véleményét. Mi akadályoz meg minket az egyenes, őszinte beszédben? Mitől tartunk?

Egyrészt igyekszünk nem megbántani másokat és egyben védeni saját személyiségünket. A többiek cselekedeteinek, viselkedésének és személyének megítélése a társadalmi kapcsolatok szintjén nem elfogadott. Hiszen ki szeretné, ha mások - munkatársak, távoli ismerősök, szomszédok -  ítélkeznének felettük? Idecseng a Bilbia sora: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" Ezért inkább hallgatunk, kertelünk. Őszinte, nyílt kérdések helyett inkább kerülgetjük a témát, célozgatunk. Családon belül és szűkebb baráti körben vagy jól összeszokott és működő munkahelyi csapatban már kicsivel jobb a helyzet. Ezek a csoportok magasabb toleranciaszinttel és elfogadással, szeretettel viszonyulnak egymáshoz, így a nyílt kérdések és az őszinte válaszok jóval gyakoribbak.

Másrészt az egyenes beszéd hiánya kommunikációs gondokat is jelez. Az egyet nem értés vagy a másikétól eltérő vélemény megfogalmazása megfelelő kommunikációs eszköztár nélkül bizony kínos lehet. Hiányoznak a megfelelő fordulatok, az indulat- és érzelemmentes mondatok. A másik iránt érzett őszinte kíváncsiságot kifejező szavakat is nehéz megtalálni.

A coaching folyamat célja lehet a kommunikációs készségek fejlesztése és az együttműködő, erőszakmentes kommunikációs technika, valamint az asszertivitás szintjének emelése. A konfliktusok felismerése és kezelése is hozzájárulhat a nyílt kommunikációs fejlesztéséhez.

 

Címkék: önértékelés fejlesztés megértés önismeret őszinteség önbizalom coaching coach konfliktuskezelés erőszakmentes kommunikáció