HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

A "miértek-napja" - személyes bejegyzés

2011.09.21. 11:25

A tegnapi napot "miértek-napjának" kereszteltem. Nagyon furcsa emberi reakciókkal találkoztam. A bántásnak szánt megjegyzésektől kezdve a különleges véleményekig, a bizonytalanság okán feltett kérdésekig... Estére már zakatolt az agyamban a sok kérdés. Mindegyik így kezdődött: Miért ...?

 

Miért olyan nehéz másoknak elviselni, ha kiállsz az elveid mellett? Miért csúfolódnak? Miért gonoszkodnak? Miért mindenben a rosszat látják? Miért nem képesek elfogadni a jót? Miért irigyek? Miért zárkóznak be saját falaik mögé? Miért nem kedvesek veled, ha te kedves vagy? Miért a megjegyzések és miért nem őszinte megnyilvánulások? Miért a düh és az ingerültség és nem a nyugodt, felnőtt beszéd? Miért, miért, miért ???

Reggelre - ahogy egyébként szoktam - megálmodtam a választ. Minden nekem szól. Nekem kell helyére tennem a válaszokat. Nekem kell elfogadnom a véleményeket és nyitnom a zárkózottak felé. Nekem kell megtanulnom kezelni az ingerültséget, nekem kell kedvesnek lennem, akkor is, ha nehéz. Nekem kell megmutatni, hogyan kell felnőtt-felnőtt kommunikációban kapcsolatot teremteni. Nekem kell megszakítanom a negatív spirálokat.  Az én felelősségem, hogy kellő érzelmi intelligenciával forduljak másokhoz. Az én dolgom a figyelem. Nem csak a coaching-folyamatokban, hanem a mindennapokban is. Szóval tudom a dolgom...

 

Címkék: személyes érzelem önértékelés megértés önismeret önbizalom empátia elfogadás coaching odafigyelés coach