HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Türelem

2011.10.12. 17:14

"A türelem nem azt jelenti, hogy "a békesség kedvéért" úgy teszünk, mintha egyetértenénk. A türelem párbeszédre ösztönöz, hogy jobban megértsük a másik fél gondolatait, érzéseit és magatartását." (Gary Chapman)

Mennyire kell türelmesnek lennem? Meddig kell várnom egy üzleti döntés eredményére? Mikor kell beavatkoznom? Meddig legyek türelmes a munkatársakkal, a tárgyalópartnerrel, a beszállítókkal vagy a vevőkkel? Hol a határ? Ki húzza meg a határvonalat? Ki mondja meg a határidőt?

Ezeket a kérdéseket tette fel magának középvállalkozását vezető coaching-ügyfelem. Természetesen szépen sorban meg is válaszolta őket önmagának...  Mert a határokat mindig magunknak szabjuk. Mert a türelem időt és teret enged a gondolkodásnak. Nem a kapkodó cselekvést helyezi előtérbe. Nem a gyors és azonnali megoldást keresi. A türelem több szemszögből engedi látni a helyzetet. A türelem információkhoz és tapasztalatokhoz juttat. A végén azután megszülethet a döntés. A döntés arról, hogy tűrjük-e még a mulasztásokat, a halogatást, az érdektelenséget vagy épp az időhúzást.

Coaching-partnerem azt a megoldást találta helyesnek, ha egy-egy helyzetben előre igyekszik tudatosan kijelölni azt a pontot - tényezők, rendelkezésre álló információk és tapasztalata, tudása által meghatározott eseményt - valamint azt időpontot, ahol véget ér a türelem.

 

Címkék: menedzser megértés kkv tudatos tudatosság coaching türelem coach üzleti eredmény kis és középvállalat