HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Bohócsipka?

2011.10.17. 22:23

Ma délelőtt egyszerű bútorokat szereltem össze: polcot, cipőtartó állványt. Lassan ment a munka: értelmeztem a rajzokat, ábrákat, keresgéltem a szerszámok közt a ládában.  Bizonytalan voltam, kétszer is leellenőriztem mindent, nehogy hibázzak. A kisfiam adogatta a csavarokat, meg néha elrejtett előlem néhány apró alkatrészt. Jó kis játék volt!

 

 

Eszembe jutott, hogy pár hónappal ezelőtt - önismereti gyakorlatként - összegyűjtöttem szerepeimet. Akkor meg is feledkeztem az építő-barkácsoló-festő énemről, pedig a kétkezi munka és az alkotás nagyon fontos számomra.

Nőként egyre több szerepben kell megfelelnünk. "Légy tökéletes, gyengéd és szerető anya vagy fiatalos és aktív nagymama. Légy tökéletes munkaerő, vezető, főnök.  Légy bátor vállalkozó, megfontolt üzletasszony. Légy csinos, divatos nő. Légy megértő és türelmes barát,  barátnő. Légy jó feleség, légy  szenvedélyes szerető. Légy konyhafőnök mesterszakács, légy kreatív alkotó, légy műértő, olvasott és művelt ember. Légy sportos, légy fitt. Légy takarékos háziasszony, fesd ki a szobát, újíts fel bútorokat!" De valóban meg kell-e felelnünk minden szerepnek? Ki várja el a megfelelést? Ki dönti el, hogy mikor és milyen szerepeket vállalunk magunkra? Ki osztja a szerepeket? Vajon a férfiak is küzdenek-e a szerepek okozta sokkal? Mekkora a konfliktus, amit a szerepeink összeegyeztethetetlensége miatt érzünk? Mit adunk fel magunkból, ha a konfliktust elnyomjuk és folytonosan megfelelünk? Melyik életszakaszunkra mely szerepünk nyomja rá bélyegét? Le tudjuk-e venni a "bohócsipkát", mely bizonyos szerepekbe kényszerít minket?

Ugye érdemes beszélni róla?
 

Címkék: szerep megértés önismeret konfliktus coaching coach