HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Kétségek közt

2011.11.05. 20:11

 

"A tudással nő a kételkedés is."

(Johann Wolfgang Goethe)

Ma a teljes napot a tanulásnak szenteltem. A coach-képzés lassan véget ér, s a mai esetmegbeszélés és gyakorlat után szellemileg  is elfáradva azon gondolkodtam, hogy miért érzem magam most bizonytalannak.

Ahogy egyre mélyebbre ásom magam a szakmai anyagokban, ahogy készül  és kerekedik a szakdolgozat, ahogy újra elolvasom az elmúlt félévek tananyagát, ahogy rendezgetem a jegyzeteimet, egyre inkább elbizonytalanodom. Tudom, hogy mit nem tanultam még meg, tudom, hogy mit kell másként tennem.

Tudom, hogy a coaching egy szakma, tudom, hogy gyakorolni kell, mint annyi minden mást. Tudom, hogy meg kell engednem magamnak a hibázás lehetőségét. Tudom, hogy minden apró hibából tanulok, továbblépek. Tudom, hogy elnézőnek kell lennem magammal és azt is, hogy nem kell mindig, mindenben tökéletesnek lennem. Tudom, hogy bíznom kell magamban.

S azt is tudom, hogy a kételkedést is megengedhetem magamnak. A kételkedésről eszembe jutott Goethe fenti sora, a költőről pedig Itália és Szicília. Szicíliáról pedig a négy évvel ezelőtti utazásunk. A napsugaras kép Palermo mellett, a San Miniato del Monte  kertjében készült. Milyen jó, hogy most megmutathatom!

 

Címkék: önértékelés tanulás önismeret önbizalom coaching kétely coach kételkedés