HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Komfortzóna-kilépés, változtatás, tartós eredmény

2011.12.01. 22:46

Ma este próbára tettem magam, összeszedtem minden bátorságomat, nyitottságomat és belevágtam. Határozottan ki kellett lépnem a komfortzónámból, amikor a profi sminkesre bíztam magam. Nem nagy ügy, ugye? Mégis némi izgalmat, aggodalmat éreztem. Bíztam a szakértelmében, mégis kételkedtem az eredményben. Pedig nem is nekem kellett teljesítenem: a munkát más végezte helyettem. Az én dolgom "csak" aggodalmaim és bizalmatlanságom elengedése volt.

Fontosnak tartom, hogy időről időre megtapasztaljam azt az érzést, amit coaching-partnerem átél a folyamat döntő pontján. Tudni, érezni, tapasztalni akarom, hogy milyen nehéz átlépni saját korlátainkat. A komfortzóna elhagyása mindig megrázkódtatás. Hol kisebb, hol nagyobb gondot okoz, de soha nem problémamentes. Ugyanis a problémamentesség a komfortzónán belül marad. A határok pedig néha egyszerűen átléphető farönkök, máskor  átmászható kerítések, néha pedig áttörhető betonból vannak, vagy átjárhatatlan sziklafalak.

A coaching-folyamatban a komfortzónából való kilépés jelentheti a viselkedésváltozás első lépését. A cél a tartós változás rögzítése. Hogyan? Miért? Mikor? Mennyi időre?

Nekem ma nem sikerült a változás rögzítése. A megszokásaim a berögzült elképzelések és a komfortzónám volt az erősebb. Már tudom, hogy nem fogom - és nem is akarom - megváltoztatni eddigi szokásaimat. Azt is tudom, hogy mi vár a coaching-partnerre egy, a mainál jóval fajsúlyosabb és jelentősebb, életét, szokásait, munkáját megváltoztató döntés meghozatalakor... Minden elismerésem a bátor coaching-partnereknek, és még nagyobb főhajtás a kitartók előtt!

Címkék: személyes viselkedés eredmény coaching coach komfortzóna