HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

A vezetői coaching

2011.02.05. 18:27

Vezetőként valószínűleg Ön is ismeri azt az érzést, mellyel korábban magam is gyakran találkoztam. Stressz, felhalmozott munka, hegyekben álló iratok, több száz beérkező e-Mail, se hétvége, se ünnep...

A coaching támogatást tud nyújtani abban, hogy a vezető megtalálja és használni tudja azokat az eszközöket, melyek segítenek megbirkóznia mindnennapi feladataival. A vezetés nem csupán pozíció. A vezetés szakma: tudást, ismereteket és vezetői készségeket igényel. Minél magasabb vezetői szinten áll valaki, annál kevesebb szakismeretre és annál több vezetői tudásra és annál fejlettebb készségekre van szüksége feladata ellátásához.

A coaching témája mindig megállapodás kérdése, s az első, ingyenes coaching-ülésen dől el az ügyfél igényei és a coach javaslatai szerint. A téma lehet konfliktuskezelés, csapatépítés, nehéz főnök-beosztott viszony kezelése, a munkatársak motivációja, vagy aktuális munkahelyi, vezetői gondok is. Megoldhatók segítségével a változásmenedzsmentből adódó, a döntéshozási vagy akár a delegálási problémák is.

Természetesen személyes jellegű kérdésekben is támogató lehet a coaching: önismeret, karrierkérdés vagy egy új vezetői pozíció első néhány hónapja, önbizalomfejlesztés vagy a mostanában sokat emlegetett  munka-magánélet egyensúly is lehet az ülések témája.

A coach segítséget adhat a vezetői kompetenciák fejlesztésében, utat mutat az asszertív kommunikáció felé. Az ügyféllel közösen elmélyedhetnek a motivációelmélet vagy a konfliktuskezelés, a kommunikáció vagy a prezentációs technikák területén.

A kezdetekkor érdemes meghatározni a beszélgetések kereteit és meghúzni a határokat. Mindenki életében vannak olyan területek, melyekről nem kíván beszélni,  azaz tabuk. Ezek tiszteletben tartásával és kölcsönös elfogadással, a coach részéről értő hallgatással és szakértelemmel, felkészültséggel lehet eredményes a coaching folyamat.

komment

Címkék: kommunikáció karrier motiváció fejlesztés figyelem megértés önismeret önbizalom konfliktus coaching odafigyelés vezető coach pozíció konfliktuskezelés értő hallgatás

süti beállítások módosítása