HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Miként segít a coaching egy kis- vagy középvállalkozásban?

2011.02.13. 09:20

Gyakori eset, hogy a kis- és középvállalkozások az indulástól kezdve jól prosperáló, innovatív cégként működnek. Növekednek, mint fű a meleg májusi esőben és napsütésben. Ahogy nő a termelés vagy emelkedik az árbevétel, egyre több a megbízás, duzzad a foglalkoztatottak száma is. A tulajdonos személyes jelenléte és munkája a fejlődés és működés biztosítéka.

Ha a vállalkozás abban a szerencsés helyzetben van, hogy a tulajdonos megfogalmazta a cég küldetését és jövőképét valamint rendelkezik az ehhez kapcsolódó stratégiával, még mindig csapdába eshet, ha túllépi a családi vállalkozás növekedési határait.

 

A gyors fejlődést természetszerűleg nem követi azonos sebességgel  a szervezet fejlődése, s ennek következtében a legelső, bizalmat élvező munkatársak, szakemberek hirtelen vezetővé válnak, önmagukat és több beosztottjuk munkáját kell irányítaniuk. Ha egy vezető úgy kerül pozíciójába, hogy vezetői ismeretei hiányosak és a megfelelő készségeket nem volt alkalma elsajátítani, akkor projektjei eleve sikertelenségre vannak kárhoztatva. Nehezére esik megtalálni a megfelelő vezetési stílust, motiválni munkatársait, delegálni a feladatokat vagy megtartani egy prezentációt.  Erre természetesen nem lehetnek felkészülve az újdonsült vezetők, s ha a kihívásnak nem tudnak megfelelni, elégedetlenek lesznek önmagukkal, a frusztráció pedig elüldözi őket vagy beosztottjaikat a vállalattól. A vállalkozás értékes és tapasztalt szakembereket veszíthet el.

Létezik egy coaching-folyamat, melyet az első három hónap támogatásának hívnak. A coach és ügyfele ez alatt a három hónap alatt arra koncentrál, hogy a vezető felkészüljön új pozíciója feladataira és sikerrel birkózzon meg az új kihívással.

Mit gondol, az Ön vállalkozásában szüksége lehet valakinek coachra?

komment

Címkék: kisvállalkozás coaching vezető coach középvállalkozás

süti beállítások módosítása