HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Mi az idő?

2011.02.22. 23:00

Mindenki tudja, mindenki megéli az idő múlását, mégis nehéz az idő fogalmát meghatározni. Tudósok tanulmányai, előadásai foglalkoznak a szubjektív idővel. De bárki tapasztalhatja, hogy egy jó baráti társaságban, kellemes időtöltés mellett repül az idő, máskor pedig alig várjuk, hogy valami véget vessen a kellemetlen, unalmas megbeszélésnek, értekezletnek vagy a munkaidőnek. Ilyenkor ólomlábon jár az idő. Sokaknak gondot okoz az idő beosztása, soha semmire nem érnek rá, mások pedig időmilliomosok.


Az új kommunikációs csatornák felgyorsítják az információhoz jutást:  mobiltelefon, számítógép, internet, DVD, műhold, GPS. Egyre gyorsabban jutunk információhoz, s ez befolyásolja életmódunkat és az időhöz való viszonyunkat is. Végtelenségnek tűnik, ha valaki nem veszi fel a telefont vagy egy e-mail napokig megválaszolatlan marad.
Mindez az üzleti életet is felgyorsította, s ezzel egyre nagyobb követelményeket állít a vezetők elé. A megfelelni, teljesíteni igénye mellé odakerül a "gyorsan" szócska is. S ha készségeink és kompetenciáink nem felelnek meg minden tekintetben az elvárásoknak, akkor frusztráltakká válunk. A stressz negatív hatásait pedig felesleges ecsetelnem.

A coachingfolyamat során a coach és ügyfele, a coachee dolgozhatnak az időgazdálkodás javításán is. Számos vezető tűzi ki célul, hogy a napi 10-12 óra munka helyett szeretné elvégezni 8-9 órában a feladatait. Az "öt órakor felállok az íróasztal mellől" és "egyensúlyt teremtek a munka és a magánélet közt" mondatok egyáltalán nem irreálisak.

A biológiai ritmushoz való alkalmazkodással, a delegálás vagy a prioritások megfelelő alkalmazásával, az értékrend tisztázásával helyreállítható a kényes egyensúly.

 

"Veszedelmes lelkiismeretlenség: az időt nem becsülni."
(Thomas Mann)

komment

Címkék: idő coaching segít vezető coach pozíció munka magánélet egyensúly

süti beállítások módosítása