HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Coaching kis- és középvállalatok alapítóinak, tulajdonosainak, vezetőinek

2011.03.25. 10:14

A közép- és kisvállalkozások helyzetéről olvastam egy érdekes összefoglalót, melyet a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központja adott ki 2010-ben. Az elemzésben felsorolt tények, adatok és megállapítások még ma is helytállóak. A kis- és középvállalkozások helyzete, versenyképessége nem változott: óriási kihívások várnak minden tulajdonosra, ügyvezetőre. Ha hasonlatot kellene találnom, akkor ezek a vállalkozások pillanatnyilag hátaslóként funkcionálnak, pedig valójában vérbeli versenylovak, akiknek a szabad vágta a lételemük.

Pedig ők a társadalom azon tagjai, akik kockáztatnak, vállalkoznak, munkahelyet  és értéket teremtenek. Vállalkozószellemükhöz adódik még a cselekvés bátorsága és a piaci változásokra adott gyors reakciók. Ha úgy gondolja, hogy a fent leírt sorok épp Önre illenek, akkor pontosan tudja azt is, milyen kemény csatákat kell megvívni a beszállítókkal, bankokkal és többé-kevésbé nyíltan a versenytársakkal. A mindennapi gondok mellett kinek jut elég figyelme és ideje a munkatársak motivációjára, a vállalat szervezeti újragondolására? Pedig épp rájuk építenek a kis- és középvállalkozások, hiszen a kis tőke- ellenben nagy munkaigényű szektorokban sikeresek.

A coaching során az alapító-tulajdonos és egyben cégvezető választ talál  a menedzseri munka, a vezetővé, (leaderré) válás, az elengedés vagy az utódlás kérdéseire. A jelenlegi helyzet átgondolása és a vállalat küldetésének, jövőképének megfogalmazása elvezet a stratégiai célok kidolgozásáig. A munkafolyamat során a cégtulajdonos-vezető a coach kíséretével rátalál a lehetőségekre, közösen új nézőpontokat tárnak fel, s az új szemszög új megoldásokat, ötleteket is eredményezhet. A változás és változtatás lehetőségét mindenki magában hordozza, csak némi elhatározás kell a  vágtához, a sikerhez. No és egy határozott, inspiráló coach...

komment

Címkék: változás vállalkozás kkv vállalat coaching változik vezető coach kis és középvállalat vezetői magányosság

süti beállítások módosítása