HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Sínen van?

2011.06.10. 07:16

Tegnap este a kicsi fiammal közösen néztünk meg egy mesefilmet. A történetben az egyik gőzmozdony kényszerült a megszokott tehervagonok helyett utasok szállítására... Borzalmasan érezte magát, nem tudta jól ellátni a feladatát. Hibát hibára halmozott. Nagyon boldog volt, amikor visszatérhetett eredeti munkájához. 

 

Erről a meséről eszembe jutott, hogy milyen sok emberrel találkoztam, aki nem álmai munkáját végzi. Aki egészen másról álmodik, másra vágyik. Aki nincs a helyén...

De milyen az az ember, aki a helyén van? Boldog. Kiegyensúlyozott.  Elégedett, mert a munka megfelel az érdeklődési körének és képességeinek. A legfontosabbnak tartott készségeit és szaktudását tudja alkalmazni. Jól végzi el a munkáját, mert önállóan dolgozhat. Az új feladatokat kihívásként és tanulásként értékeli. Motivált, nyitott az új feladatokra és együttműködő. Ismeri és érti a szervezet céljait, melyek iránt elkötelezett. A kihívás, a teljesítmény és a tudás összhangja megteremti a flow-érzést.

De mi történik, ha valaki nincs a helyén? Belefásul a mindennapi teendőkbe, feleslegesnek és kiszolgáltatottnak érzi magát. Úgy érzi, hogy a munkájának nincs eredménye, értelme és célja. Sokan úgy gondolják, hogy külső kényszerítő erők - a munkanélküliségtől való félelem, az anyagi biztonság vágya - miatt dolgoznak "nem saját helyükön". Az ilyen munkatársak, beosztottak gyakran a magánéletükben vagy hobbijukban találják meg a sikerélményt. A munkájukat a létfenntartáshoz szükséges rossznak tekintik, és épp ennyi lelkesedést és elkötelezettséget adnak bele.

Vakvágány? Váltó? Ön sínen van?

Ha szeretne tisztán látni, ha új irányokat keres és váltana, szívesen támogatom Önt.  A nulladik találkozó mindig ingyenes!

vertocoaching(kukac)gmail(pont)com

komment

Címkék: marketing siker változás szakértelem képesség coaching szaktudás flow coach elköteleződés készség elkötlezettség marketing coach

süti beállítások módosítása