HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Hogy jön a coachinghoz a bioritmus?

2011.07.18. 07:49

Mi a bioritmus? Belső időérzéknek vagy belső órának is nevezik. Annak képessége, hogy az ember meg tudja becsülni az idő múlását, érzékszerveitől függetlenül érzi az időtartamok hosszát. Az idő érzékelése azonban nem köthető érzékszervhez, de az érte felelős agyi területet bizonyítottan megtalálták. Az idő múlását részben tanult, a memóriában tárolt folyamatok, cselekvések, történések útján tanuljuk. Bioritmusunk határozza meg az alvás-ébrenlét és az aktív cselekvés és pihenés ritmusát is.

Hogy kötődik ez a coachinghoz?

Időgazdálkodással kapcsolatos gondok megoldására gyakran keresnek coachot a vállalati vezetők. Azt tapasztalom, hogy szinte mindenki küzd az idő beosztásának nehézségével, ám lehet, hogy ezt nem is tudatosítja magában.

Az együtt gondolkodás során - a delegálás, a nemet mondás mellett - általában szóba kerül a bioritmus is. Érdemes megismerni saját ritmusunkat, és nem küzdeni a természet órája ellen. A napi programot saját belső óránkhoz igazítva felesleges stressztől tudjuk megvédeni agyunkat. Megtaláljuk azokat az órákat, amikor agyunk friss, mint  a menta illata. S szintén tudatosíthatjuk, hogy mikor kell pihennünk, sportolnunk vagy kevésbé koncentrációigényes feladatokat végeznünk. Tegyen egy próbát! Válaszolja meg önmagának az alábbi kérdéseket, majd nézze át a napirendjét!

Ön korán vagy későn szeret felkelni? Milyen az ideális reggel? No és milyen egy hétköznapi reggel? Milyen lehetőségei vannak, hogy minden reggelt az ideálishoz közelítsen? Mit kell ehhez tennie? Mikor fog legjobban az agya? Milyen helyzetekben érzi úgy, hogy érdemes volt felkelni és értékes volt a napja? Mikor ebédel? Milyen hatással van ez Önre? Melyik napszakban szeret sportolni? Mikor tud zavartalanul dolgozni? Mikor van erre lehetősége? Mikor álmosodik el? Mikor fáradt? Hogyan jelentkeznek ennek a tünetei? Milyen egy ideális napja?

Ha szívesen folytatná a beszélgetést, szívesen kísérem Önt a gondolatmenetben. 

komment

Címkék: idő időgazdálkodás coaching bioritmus vezető coach

süti beállítások módosítása