HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Az önismereti kerék, más néven életkerék

2011.02.25. 21:01

Az életkerék olyan önismereti eszköz, mely segít megtalálni az élet azon szegmensét, melyben változtatásokra, fejlődésre van szükség. A kerék az élet körforgását szimbolizálja, az érzéseket, az érzetet, az értelmezést, majd az ezekből adódó szándékolt célt és az oda vezető cselekvést a kerék szimbolikus küllői jelképezik.

Az életkerék megrajzolásakor elegendő elképzelni, hogy az egyes területeken milyen volt boldognak, elégedettnek lenni.  Ez a viszonyítási pont, azaz 100 %. Ez az érzés az etalon, ehhez kell hasonlítani a pillanatnyi élethelyzetre vonatkozó érzetet. A küllők különféle életterületet jelképeznek, melyeken be kell jelölni a jelenlegi állapotot.

Az életünk is, mint a kerék, akkor halad jól, ha mindig forog, ha kerek. Ha megvizsgáljuk a  kitöltött életkereket, a kerék "tulajdonosa" megállapíthatja, hogy hány küllőnél jelölt be alacsony értéket. Tud forogni a kerék? Elakad? Ha őszintén szembenéz érzéseivel, akkor egyértelműen meghatározhatók azok az életterületek, amelyeken "dolgozni" kell. A 70% feletti életterületek általában rendben levőnek nevezhetők és a szinten tartásra kell törekedni. A 25-30% alatti területeknél nagy gond van, érdemes szakember segítségét kérni. A köztes mezőkben van lehetőség arra, hogy önerőből gyors fejlődés legyen elérhető. Szakkönyvek, tréningek, tanfolyamok  és természetesen coachok állnak rendelkezésre.

Egy coach ilyen esetben támogatást ad a cél, az irány kijelölésében, az időtávok meghatározásában, az alternatívák gyűjtésében és a cselekvési terv létrehozásában. A célok és cselekvési tervek felállítása nagyban hozzájárul az önbecsülés, a magabiztosság és a lelkierő növekedéséhez.

komment

Címkék: fejlődés önismeret haladás coaching coach kísér biztat életkerék

süti beállítások módosítása