HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Don Richardo Riso és Russ Hudson: Az enneagram bölcsessége

2011.04.04. 22:32

A kötetet Molnár-Bánffy Kata ajánlotta elolvasásra és önismereti munkára.

Az amerikai szerzőpáros bemutatja az enneagram történetét, kialakulásának hátterét, a hozzá fűződő pszichológiai és filozófiai háttértudást, és tesz hozzá épp annyi ezotériát, mely még mindenki számára könnyen befogadható.

A könyvben levő gyorsteszt valamint az attitűd-tesztek segítségével könnyen meghatározható, hogy melyik személyiségtípusba tartozunk a kilenc közül. Természetesen a kötetet végigtanulmányozva rálelhetünk a többi személyiségtípus bennünk megbúvó egyes jellegzetességeire is. Az önismeret útján ily módon haladva más perspektívából tudjuk szemlélni önmagunkat, embertársainkat. Az egyes típusok kellemetlen reakcióinak, viselkedésmintáinak megtanulása segít a mindennapi konfliktusok feloldásában. Megérthetjük a fejlődésünkhöz kellő motivációkat, saját cselekedeteink hatórugóit.

A Park Kiadó gondozásában idén ismét kiadott kötetben idézetek, konkrét példák és ábrák segítik a megértést.

Az enneagram, mint önismereti eszköz.

komment

Címkék: könyv fejlődés könyvajánló önismeret enneagram don richard riso russ hudson

süti beállítások módosítása