HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Egyensúly?

2011.04.13. 10:58

Előfordult már Önnel, hogy egy kötéltáncos bravúrjával tartotta fenn életében a munka és a magánélet egyensúlyát? Igazi művészet megfelelni a munkahelyi kihívásoknak, üzleti utakon és vacsorákon részt venni, és elegendő időt fordítani a családra, a feleségre, a gyerekekre, a szórakozásra vagy a barátokra. Óriási önkontrollt, fegyelmezettséget igényel, hogy megfeleljünk szerepeinknek és az elvárásoknak. A mások vagy a saját személyiségünk megszabta, önmagunknak állított elvárásoknak. Hogy is van ez?

 

Az ember ösztönösen az egyensúlyra törekszik. Kevesek komfortzónájába fér bele a bizonytalanság és a hangsúlyok eltolódása, az egyensúly hiánya. Bizonyos élethelyzetekben vagy életciklusokban inkább elviseljük ezt az állapotot. Különösen akkor, ha tudatosan választás eredménye a sok munka. Ha prioritás a pénzkeresés, a tanulás vagy épp kifejezetten jól érezzük magunkat a kihívást jelentő feladatok megoldása és az éjt nappallá tevő munka közben. Akkor is könnyebb megbirkózni a munka túlsúlyával, ha átmeneti a helyzet. Néhány hétre és hónapra könnyű kompromisszumot kötni önmagunkkal és lemondani a pihenésről, kikapcsolódásról, szórakozásról, tanulásról vagy a nyugalomról.

De mi történik akkor, ha tehernek érezzük a napi 10-12 óra munkát? Ha este otthon is a jelentéseken és kimutatásokon dolgozunk? Ha a család és a barátaink vészjelzései ellenére sem tudunk több időt szánni kikapcsolódásra vagy sportra? Ha nem tudunk nemet mondani egy-egy új feladatra? Mi történik, ha a vállalat szervezeti kultúrája várja el, hogy estig görnyedjünk az íróasztal és a monitor fölött?

A választás szabadsága az Öné. Ha úgy érzi, hogy nem feltétlenül a lemondás, az őrlődés és az egyensúlytalanság az Ön világa, szívesen támogatom a tökéletes kötéltánchoz szükséges egyensúly megteremtésében.

komment

süti beállítások módosítása