HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Miért nem működik a csapatom? - Az elkötelezettség hiánya

2011.05.27. 07:15

A harmadik bejegyzés csapat-témában...  De most kezdjük az elején:  mit is jelent az elköteleződés? Számomra az elköteleződés tartalma sokrétű: jelent szerződéskötést, rábízást, elfogadást, hitvallást és hovatartozást. Egyben kötelességet és a felelősség felvállalását is.

 

A jól működő csapat magas bizalmi szinten, a konfliktusokat felvállalva, kreatívan és eredményorientáltan tud működni. Feltéve, hogy a vezető és a csapat is elköteleződik a kitűzött cél mellett. Azaz minden csapattag számára világosan érthető a kitűzött specifikus és elfogadható, vonzó, reális és konkrét időtávban meghatározott cél. Ha a csapat minden tagja elfogadja a célt és egyben az elvárt teljesítményszintet, akkor munkájukban egymásnak lesznek felelősek. A vezető legfontosabb szerepe tehát nem a felelősségre vonás és számonkérés. Nem utolsó sorban az elkötelezett munkatársak lojálisak és a csapat (vállalat) céljait tartják szem előtt.

A coaching-folyamatban érdemes megkeresni az elköteleződés hiányának okait. Előfordulhat, hogy a cél elfogadásával vannak gondok? Ebben az esetben érdemes a cél kommunikálásának módját átgondolni, újrafogalmazni. Minderre a team coaching is lehetőséget nyújt, mely során a teljes csapat részt vesz a folyamatban.

komment

Címkék: felelősség csapat érték team konfliktus coaching coach elköteleződés elkötlezettség

süti beállítások módosítása