HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Miért engedjük el egymás kezét?

2011.07.29. 08:00

Az ember alapvetően társas lény. Szüksége van a kapcsolatokra, a másik ember visszajelzéseire, véleményére. Érzelmeket akar adni és kapni. Manapság mégis divatos szinglinek lenni és elmerülni a munka világában.

"Napok óta készülök, hogy felhívjalak, de nem jutott rá időm." "Jó lenne meginni egy kávét együtt, de mikor?" "Ezer éve nem láttalak, hogy vagytok?"
"Teljesen be vagyok havazva, nem tudunk találkozni." "Mesélj, mi újság nálatok? Hooogy??? Már érettségizik a gyerek? Mintha most ment volna első osztályba."

Hasonló mondatokat hallok kollégáktól, barátnőktől, ismerősöktől. Mindenki bezárkózik és az online-világba menekül. Ha valahogy, hát virtuálisan ápolja emberi kapcsolatait. Már ha ezt emberinek, kapcsolatnak és kapcsolatápolásnak lehet nevezni...

Amint ezek a gondolatok megfogalmazódtak bennem, fel is kaptam a telefont és felhívtam egy rég nem látott, rég nem hallott barátnőmet. A kezdeti, alig egy perces megdöbbenés után közel egy órán át tartott az élménybeszámoló és a jókedvű beszélgetés. Szerintem egész éjszaka tudtuk volna folytatni a gondolatokat, az egymáshoz intézett kérdéseket.

Miért kényelmesedünk el és miért nem érdeklődünk a másik iránt? Miért várjuk, hogy a másik keressen minket? Miért nem kezdeményezünk mi magunk? Talán itt az ideje felvenni a telefont...

 

komment

Címkék: kommunikáció kapcsolat háló coaching kapcsolati coach

süti beállítások módosítása