HTML

Bemutatkozás

Örvényesi Rita marketing coach vagyok. Marketing-folyamatokat és szervezeteket támogatok egyéni és team-cochinggal. Erős, megbízható, gyakorlatias és a kihívásokat kedvelő coachként hatékony és megtérülő coaching folyamatokra törekszem.

Bővebben »

Munkamódszerem

A Verto elnevezés a latin "vertere" szóból származik. A jelentése fordul. A Verto Coaching nevéhez hűen arra törekszem, hogy fordulatot hozzak a coaching-partner életébe. Tudatos emberi és munkakapcsolatot felépítve, együtt gondolkozva, odafigyelve inspirálom, katalizálom őt saját, rejtett képességeinek, készségeinek feltárására, fejlesztésére.

Bővebben»

Önismret

"Lassan haladok, de sohasem hátrafelé." Abraham Lincoln szavai mindannyiunk számára biztatást jelenthetnek. Az önismeret útján elindulni nehéz csak, kezdetben lassan lépegetünk, bizonytalanul és félve ismerkedünk saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal. Ahogy haladunk előre, egyre többet és többet szeretnénk tudni magunkról, s megértjük, hogy az önismereti vizsgálódás egész életünkön át tart.

Adok-kapok

2011.10.21. 07:33

Különös élményem volt tegnap... Végre megtaláltam azt a mozgásformát, ahol a figyelmemet, a koncentrációmat és az agyamat használhatom. Sőt, használnom is kell, mert ellenkező esetben - engedelmeskedve a gravitáció törvényének -  simán leesik a labda a MediBall-ütőről. A koncentrált gyakorlás, egyéni és páros játék után a gondolataimnak nem tudtam megállj parancsolni.

Az jutott eszembe, hogy milyen kiváló eszköz a coachingban az egyszerű ütő és a homokkal töltött labda. Arra jó, hogy a gondolatainkat, viselkedésünket mozgásban képezze le. A jobb vagy a bal agyfélteke működése, az egyoldalú gondolkodás, a berögzült megoldásokhoz való ragaszkodás és az elengedés hiánya, a konfliktusok kezelése, tűrése és a rugalmasság tükröződik a játékban. Oldja a stresszt, tudatosítja a koncentrációt. Gyors sikerekkel (quick wins) növeli az önbizalmat és sikerélményt ad.

Magam is megütköztem, amikor észrevettem, hogy nem vagyok képes a bal kezemet olyan készségszinten használni, mint a jobbat. Hogy az első reakcióm a labda visszaütése és nem a vele való együtt mozgás. Az egyensúlyozás és az akaratból megoldás jön azonnal, nem pedig a rugalmasság, az elfogadás és az integrálás... Igen, tudom, a hosszas multi-lét megszokott reakciói ivódtak mozdulataimba.

Vajon mennyien dolgoznak úgy irodákban vezetőként vagy csapattagként, hogy a konfliktusokat állandóan visszapasszolják? A kapott és feldobott labdákat pedig leütik vagy visszadobják? Mennyien ugranak el a feladatok és problémák elől? Mennyien utasítanak vissza emberi kapcsolatokat? Mennyien nem értik a labdát dobó másik szándékait? Mennyien rugalmasak és mennyien nem? Vajon mennyire képesek az emberek kihasználni mások energiát és mennyien képesek a rosszat, az ártót elengedni és nem beleütközni?

Elhatároztam: team coachingban biztosan kipróbálom a MediBallt...

 

komment

Címkék: stressz csapat önbizalom elfogadás coaching vezető coach rugalmasság sajátélmény teamwork team coaching

süti beállítások módosítása